2013. április 8., hétfő

Tápláló reggeli? Zabpehely kása

Sziasztok!
Ti sem tudtok már mit vinni magatokkal suliba? Valami tartalmas, de mégis finom kéne?
Próbáld ki ezt: zabpehely kása!
Már korábban írtam egy receptet, de ez most kicsit másabb.

Kétszeri étkezésre elegendő az adag. Illetve ez emberfüggő persze, de nekem kétszerre is elég mert igazán laktató.

Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál zabpehely
  • édesítő ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet. Mikor újra felforr levesszük a gázról, még kavargatjuk kicsit hozzáadva az édesítőt és a fahéjat, aztán hagyjuk pihenni. Mire ehető hőmérsékletű, addigra az állaga is kásaszerű lesz. Ekkor jöhet hozzá minden, mi szemszájnak ingere. Turbózhatjuk gyümölccsel, aszalt gyümölccsel,magvakkal, lekvárral. Sósan is ehetjük, akkor persze nem kell hozzá édesítő, se fahéj hanem zöldségeket dobálunk bele. Az enyémbe most lila szőlő lekvár van és mogyoró.

Mindenkinek ajánlom ezt a reggelit, a diétázóknak, fogyni akaróknak is, mivel nagyon jól telít, magas tápértéke van. A szervezet sok tápanyagot tud belőle kivonni. Persze csak csínján a lekvárokkal, aszalványokkal és magvakkal mert azoknak egész magas a kalóriatartalma, de reggelre kis mennyiségben megengedhető, sőt a magvak igazán hasznosak a jótékony olaj és zsírtartalmuk miatt. Nálam is láthattok a képen egy üveg, amiben lenmagolaj van, ebből is szoktam löttyinteni a kásámhoz pontosan az értékes olajok miatt.

Tetszik nektek ez a recept? Szeretnétek több ilyen jellegű bejegyzést?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése