2014. november 7., péntek

Mézes puszedli recept

Sziasztok!

Újabb recepttel jöttem ma. Nemsokára itt a karácsony, már tényleg repülnek a napok. Hátha tudok valamelyikőtöknek ötletet adni, hogy mi újat süssön karácsonykor. : )
Egy hűvös őszi/téli hétvégén is igazán fincsi!


Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 40 g porcukor
  • 120 g méz
  • 45 g olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 2 ek tej
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • aszalt szilva
Bevonathoz: 
  • 2 tojásfehérje
  • 160 g porcukor
Elkészítés:
Az aszalt szilva kivételével a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Az így kapott tésztát alufóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
Pihentetés után a tésztából diónyinál kicsit nagyobb darabokat csípünk és a tenyerünkben szétlapítjuk őket. Mindegyikbe egy-egy aszalt szilva szemet (ha nagyon nagyok akkor vágjuk őket kicsire) teszünk és golyót formázunk belőlük. 
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és a kezünkkel kicsit lenyomjuk a gömböcöket, hogy puszedli alakjuk legyen.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsülnek. 

A máz hozzávalóit gőz fölött kemény habbá verjük. Ebbe megmártjuk a puszedliket és 50 fokosra előmelegített sütőben keményre szárítjuk őket. 

2 megjegyzés:

  1. De jó, égre-földre keresek jó, kipróbált puszedli receptet, ezt karácsonykor tuti megsütöm, csak szilva helyett valamilyen lekvárt töltök bele, vagy inkább csokiba mártom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy tetszik a recept : )
      Szerintem legközelebb én is lekvárt fogok beletenni, azzal jobb lehet : ) meg nagyobbakat fogok csinálni rendes puszedli méretűeket.
      Csokival is nagyon fincsi lehet : ))

      Törlés