2015. július 31., péntek

Rumos félhold - recept

Sziasztok!

Ma ismét egy receptet hoztak nektek, amiről a képet már réééges régen befotóztam. : ) Nagyon egyszerű, nagyon gyors és sok van belőle : ))


Hozzávalók a tésztához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 28 dkg liszt
A tojások sárgáját a cukorral jól felverjük, majd hozzákeverjük a vajat, a szódabónát és a sütőport. Ezután a keverékhez apránként hozzáöntjük a tejet. Belekeverjük a lisztet, valamint óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjék keményre vert habját. 

Kivajazok, kilisztezek egy közepes méretű tepsit. Tűpróbáig sütöm, mint a piskótát.
Ha langyosra hűlt, leöntjük a mázzal.

Máz hozzávalók:
  • 5 dl rum (vagy ugyanennyi vízben elkevert tetszés szerinti rumaroma)
  • 20 dkg cukor
Ha kicsit beszívta a mázat és már kezd megdermedni rajta, akkor pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatok belőle. 


Jó étvágyat hozzá! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése