2016. január 2., szombat

2016 céljai

Sziasztok!

A 2015 nem volt az én évem...nagyon nem. Igazából ahogy visszatekintek szinte csak a rossz dolgok jutnak az eszembe. Nagyon sok keserves napom volt, sokat idegeskedtem és morogtam. Mondhatni talán, hogy a legrosszabb évem volt... : D Viszont ahogy azaz év is elmúlt, úgy zártam le vele együtt a rossz dolgokat. Nem szabad a múltból élni mert a keserűség felemészt és a mélybe ránt, előre kell tekinteni és a célok felé haladni. Persze értek olyan sérelmek, amiken nagyon nehéz túllépni és nagyon nehéz nem fel-felhánytorgatni, de ha folyamatosan felhozom a régi dolgokat és felhozom a régi érzéseket, akkor nem jutok egyről a kettőre.

Natussshka, a A cup of my life blog írója évről évre ír egy listát az elkövetkezendő évéről, hogy milyen célokat szeretne elérni. Már tavaly olvasgatva is úgy voltam vele, hogy ki kéne próbálni, ezzel is segíteni az életem szervezettebbé tételét, de aztán ez valahogy elmaradt. Idén viszont kipróbálom a módszerét, szeretném majd szem előtt tartani ezeket a célokat, hogy folyamatosan motiváljanak. Valamint szeretném megosztani veletek is, hátha ösztönözni tudok vele én is valakit.


1. változtatni az alakomon
Nos igen, ez ilyen folytonos cél nálam, de most nem rövid távban gondolkozok. Szeretnék szépen fokozatosan áttérni januárban a tiszta evésre aztán pedig megtartani. Nem írok számokat, nem írok méretet, nem is gondolkozok ilyenben egyelőre, a lényeg az, hogy átálljak arra agyban, amire már egyszer sikerült és elérjem azt, hogy megállíthatatlannak érezzem maga. Látni akarom a változást, a fejlődést. Ez nem (feltétlenül) egy éves cél, inkább örök életre szóló...viszont erre az évre célom az, hogy testileg, lelkileg átálljak a jó életmódra.

2. megcsinálni a szakmai nyelvvizsgát
Nem nagyon meglepő, hogy a diplomához nyelvvizsga kell, ezt pedig az éven le kell tudni, hogy kézhez is kaphassam. Már ősszel elkezdtem rá alapozni, tehát elképzelésem és időzítésem van a dologra, aztán majd kiderül, hogy alakul. A lényeg az, hogy az éven legyen meg.

3. lediplomázni
Szeretnék már megszabadulni drága egyetemünktől mert az utóbbi időben nagyon sok stresszt és bonyodalmat okozott. Kezdeti elképzelésem az volt, hogy maradok mesteren, de jelen pillanatban nem gondolok erre. Szeretném végre a kezemben tartani a diplomám és elmondani, hogy a végzettségem: marketingkommunikáció.

4. Pihenni menni a barátommal
Több mint 5 és fél éve vagyunk együtt és még egyszer sem mentünk együtt nyaralni. Nem gondolok én semmi nagyszabásúra, csak egy pici együtt töltött pihenésre. Jó lenne végre idén egy ilyet betervezni.

5. 30 perc alá hozni az 5km-t
Az állóképességemen szeretnék javítani futás terén. Úgy gondolom, hogy először ezt a távot fussam el gond nélkül, aztán jöhet a bővítés.

6. nyugodtabb lenni 
Nálam az "idegbetegség" elég komoly probléma...nagyon hamar fel tudom kapni a vizet és olyankor utánam az özönvíz... jön belőlem minden. Ez egy nagyon rossz tulajdonság, ugyanis a szeretteim isszák meg a levét. Mert hát kit bántunk a leginkább, akit a legjobban szeretünk. Viszont szeretnék ezen komolyan dolgozni, hogy ne legyen olyan indulatos vagy hirtelen, kezeljem jobban a feszültséget.

7. magabiztosabb lenni
Ez szintén komolynak mondható probléma önmagamra nézve. Ugyanis lehet, hogy kifele nem mutatnom, de befele sok gondot tud okozni az őrlődésem. Ez valamilyen szinten összefügg az első ponttal, viszont az aktuális dolgot is el kell tudni fogadni, hiszen az utálat nem jó motiváló.

8. aktívabb lenni a blogvilágban
2015-ben itt is nagyon eltűntem. És ezt nem csak a bejegyzések számára értem hanem a kommentekre is. Sokszor volt, hogy egyszerűen fel sem jöttem a bloggerre, olyan érdektelen időszakom volt, ezt a hobbit viszont szeretném életben tartani. Nem csak a saját, hanem a ti oldalatokat is aktívan szeretném újra olvasni és aktívan jelen is lenni nálatok.

9. odafigyelni a pénzemre
Ahogy tavaly elkezdtem dolgozni nagyon megörültem, hogy több költőpénzem lett, viszont ugyanolyan iramban szórtam is el mindenféle apróságokra. A sok kicsi pedig sokra ment, amennyire azt hittem, hogy majd félrerakok belőle mert csak a lényeget veszem meg, úgy folyt ki a kezemből.  Persze nem csak hülyeségekre költöttem el, kifizettem belőle egy nyelvtanfolyamot plusz egy halomnyi fogorvosi kezelést. Mostantól viszont, vezetni fogom, hogy mire költök és mennyit, ezáltal tudatosabb pénzhasználatra akarom nevelni magam.

10. no overthinking 
Sajnos sokszor a feszültségem a túlgondolásból fakad, erről szeretnék nagyon leszokni. Sokkal pozitívabb, boldogabb tudnék lenni, ha nem kavarnék a fejemben folyamatosan.

11. több zenét hallgatni
Sose gondoltam, hogy ilyen cél bekerülhet a listámba, de ha a 2015-ös évemre gondolok vissza, akkor baromi kevés zene került a mindennapjaimba, ahhoz képest, ami mondjuk az előző években volt. Én voltam mindig az a lány, akinek a füléből lógott a füles és éjjel nappal zene ment. És az igazság az, hogy a zene az én me time-om, ha csak utazás közbe is, de akkor lemegyek alfába, csak nézek ki az ablakon és hallgatom. Kikapcsol a zene, abszolút. Valakinek az olvasás, valakinek egy forró fürdő.. : )

12. több időt szánni az emberekre
Egy kicsit kell bújnom a négy fal közül. És ezt nem feltétlenül arra írom, hogy elmenjek és kimozduljak. Néha annyira lemegyek antisocialba, hogy látom, hogy írt nekem egy barátom és nem válaszolok neki mert most marha elfoglaltnak érzem magam...aztán megint nem és megint nem aztán meg már cikinek érzem írni mert olyan baromi rég nem válaszoltam. Aztán szépen lassan eltávolodunk. Szeretném azt a pár embert, akivel javarészt megértem magam megtartani. Vagy például annyira begubózok, hogy nincs kedvem kimozdulni sétálni egyet a barátommal és csak nyűglődök.Ez lett volna az én 12-es listám, ezek a céljaim az évre. És, hogy hogyan sikerül majd teljesítenem...?? Decemberben visszatérünk rá ;)


Legyen nagyon szép napotok!
mindkét kép a weheartitról volt

8 megjegyzés:

 1. Kívánom, hogy minden sikerüljön, amit szeretnél! :)
  Csináltam én is hasonló listát, meglátjuk, mi sikerül belőle. Bizakodó vagyok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, viszont kívánom : )) én most két részében nem vagyok bizakodó, de ez csak a pillanatnyi idegállapot és a közelgő vizsga teszi : DD

   Én is kívánom neked, hogy minden sikerüljön : ))

   Törlés
  2. Na....nem vagyok fáradt : DD áá

   Törlés
 2. Szia! Fú, mintha magamat hallottam ( olvastam) volna :D nagyon megegyeznek a céljaink! A többihez nemm tudok segítséget adni, de én a kiadásaim vezetéséhez egy androidos alkalmazást használok, a Monefy-t. Nagyon rendszerezetten lehet összeírni a segítségével minden kiadást :)
  A nem visszaírós téma nálam is állandó probléma...én úgy próbálom kezelni, hogy törekszem arra, hogy lefekvés előtt még mindenkinek visszaírjak, különben csak a fene esz, hogy x-nek se és y-nak se válaszoltam, emiatt stresszelek, hogy kéne, de mégse teszem...satöbbi. természetesen nem sikerül mindig, de az utóbbi időben egész sokat fejlődtem :)
  Az idegeskedés (idegbetegeskedés :D) nálam is hatalmas gond, iszonyat paraszt tudok lenni, ha rám jön az öt perc, persze utána szégyellem magam ezerrel. Sajnos ezen fogalmam nincs, hogy tudnék változtatni, ha van valami tipped erre, szívesen olvasnék róla :)
  Kitartást a céljaidhoz ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszi szépen a tippet az alkalmazáshoz, meg fogom nézni mindenképpen, hiszen a telót egyszerűbb előkapni minthogy pl határidőnapló, tollat túrni a táska aljából vagy esetleg este próbálni összegezni, hogy mi is volt ma stb.
   Én erre az értesítést kérek pipára akarok ráállni, meg arra, hogyha egy posztot megnyitok oda írjak is ne csak ahha tetszett aztán X, hiszen én is szeretem a visszajelzést.

   Az idegbetegség meg...fú ne is mondd, mostmár sikerült ráállnom arra, hogy ne ömöljön belőlem a szar. Hogy tényleg csak mondom és mondom és nem érdekel semmi. Hogy hogyan? Hááát...próbálok tudatosan odafigyelni, hogyha érzem, hogy öntené el az agyam akkor inkább kussolok : D Leülök csöndbe magamba és ne szóljon hozzám senki míg le nem nyugszok. Meg szerintem barátom is megcsinálta velem ezt fordítva, hogy na milyen érzés...? Meg igazából ezt próbálom a szemem előtt tartani, hogyha most elkezdem mondani a magamét akkor úgyis csak kiforgatom amit mond, úgyis belekötök mindenbe, úgyis ördögi körbe kerülünk mert ő aztán már nem mond inkább semmit én meg még azért is na mondjál valamit na mondjál : DD aztán meg (én legalábbis) mint akit elvágtak abba hagyom és elvárnám a másik féltől is, hogy azonnal váltson és felejtsen el mindent amit mondtam, de persze ez nem így működik. Szóval ezt akarom megelőzni és próbálok erre fókuszálni, hogy már megint csak idióta vagy, mindjárt lecseng, mindjárt lecseng, ne fortyogj belülről. Mert amúgy én azt is nagyon tudom, egyik pillanatról a másikra jól felhúzni, belehergelni magam. Ja igen és mindig van a táskámba MagneB6, a fene se tudja, hogy tényleg használ-e vagy csak placebo, de vitamin, ártani nem fog hiszen nem tolom 10percenként, bekapok egyet ha érzem, hogy kéne.

   Szép az élet.... : DD

   Neked is kívánom, hogy sikerüljön teljesíteni az eltervezetteket. : )

   Törlés
 3. Irtó jó lett ez a bejegyzés, nagyon tetszenek a céljaid :) Én is pont most írtam hasonlót, holnap lesz kitéve a blogra és néhány ponton hasonló dolgokat szeretnénk elérni. Drukkolok, hogy megvalósuljanak a célkitűzéseid! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, holnap az lesz az első, hogy meglesem a tiédet, nagyon kíváncsi vagyok : ))

   Törlés
 4. Nagyon jókat és érdekeseket írtál, sokat én is meg tudnék fogadni a jövőmre nézve :) Kívánom hogy sikerüljön betartani ezeket, illetve pozitív irányba változni. Sok sikert neked 2016-ra!!!

  VálaszTörlés