2016. december 30., péntek

2016 értékelése

Sziasztok!

Tavaly írtam 12 pontot erre az évre. Most szeretném megmutatni nektek, hogy hogyan alakultak a dolgok és milyen is volt az én 2016-om.
2015 végén megosztottam egy gif-et a facebookomon, amivel tökéletesen jellemeztem az akkori érzéseimet.

Ez volt az

Akkor azt gondoltam, hogy ettől már csak fentebb van, innentől kimászok a gödörből és minden sokkal jobb lesz. Nem így lett...az élet ásott egy gödröt a csúszda végére is és 2016 csak repült egyre lentebb. Nem mondom, hogy nem értem el sikereket mert volt olyan része, ami nagyon is terv szerint haladt de eléggé érzelmi hullámvasút volt ez az év, amibe leginkább csak mélységek voltak.
Körülbelül november közepétől érzem azt, hogy valami megváltozott, megerősödtem és sikerült végre a hullámvasútról lekászálódnom, azóta próbálom visszahozni a régi önmagam.

De akkor nézzük azokat a pontokat:

1. változtatni az alakomon 
Haha...totális bukás. Egyszerűen nem volt erőm az évben ilyenre odafigyelni. Néha-néha felütötte a fejét a sport, de se fizikailag se mentálisan nem voltam képes ezt hosszútávon csinálni. Egyszerűen nem volt ilyenre energiám. Viszont valami mégiscsak megváltozott bennem, így félsikert akár el is lehet könyvelni. Folytatás lentebb.

2. megcsinálni a szakmai nyelvvizsgát
Na ez volt az a pontja az életemnek, ami terv szerint alakult. Felkészültem, megcsináltam. Hatalmas öröm volt! Innen is üzenném az általános iskolás angoltanáromnak, hogy nyissa a pezsgőt...kétkedő kijelentése máig a fülemben cseng.

3. lediplomázni 
Na ez az, ami nagyon nem úgy alakult...sikerült még tolnom rajta egy kicsit. Ilyen az élet, lett helyette újratervezés, de erről majd később.

4. pihenni menni a barátommal 
Ez sem jött össze.

5. 30 perc alá hozni az 5 km-et 
Nope... az első pontba már leírtam, hogy mi volt a szitu a sporttal, habár tavasz végén, nyár elején egészen visszatért a futás az életembe, ezt sem sikerült teljesíteni.

6. nyugodtabb lenni
Fogalmam sincs...a környezetemben lévőket kéne erről megkérdezni. Most úgy érzem, hogy sikerült ezt az év végére összehozni, gyakorlatilag nem tudom. Talán igen.

7. magabiztosabb lenni
Nem úgy nézek már magamra, mint eddig. Régen utáltam a tükröket, utáltam a ruhaboltba próbálni,olyan is volt, hogy sírva mentem ki az üzletből mert annyira utáltam magamat. És ez most megváltozott, fogalmam sincs, hogy mitől de megváltozott, pedig többet mutat a mérleg, mint akkor. Ha valami nem jó rám, vagy nem úgy áll, mint ahogy azt fejben elképzeltem akkor egyszerűen továbblépek, nem emésztem magam. Valahogy a szemem átállt arra, hogy a szépet lássam meg magamban, az előnyöset még akkor is ha ez a legelőnytelenebb formám, ami valaha volt...nagyon furcsa :D Talán tényleg igaz az, hogy minden kudarctól és fájdalomtól erősebb lesz az ember.

8. aktívabb lenni a blogvilágban
A mélyrepülés miatt ez is kimaradt, igazából minden hobbim kimaradt. Most, hogy visszatérek önmagamhoz, a blogolás is visszatér az életembe.

9. odafigyelni a pénzre
Mint sok mindent, ezt is az év végére sikerült megvalósítanom. A november és a december volt az a hónap, amit sikerült tudatosan, szépen beosztva megoldanom. Ezt szeretném továbbvinni.

10. no overthinking 
Nem sikerült....ez nagy gyengeségem.

11. több zenét hallgatni
Nekem igazi kikapcsolódás a zene, feltölt és egyben ellazít. Nem is találhattam volna jobb évet arra, hogy visszatérjek hozzá. Sorra jöttek és jönnek ki a kedvenceim új lemezei, úgyhogy öröm és boldogság van.

12. több időt szánni az emberekre
Ha nem is maximálisan de úgy érzem, hogy sikerült ezt véghez vinni. Próbálok nem eltűnni, még ha nem is volt könnyű ezt megtenni az éven, pláne az első felében.

Nos ez lett volna 2016 nagy vonalakban. 12ből sikerült megvalósítanom hatot, ha úgy nézzük, hogy a nyugodtabb élet és a több idő azokra, akik fontosak félnek számítanak. Megmondom őszintén, hogy meglepődtem...valahogy rosszabb eredményre számítottam. Ha azt nézzük mennyire borzalmas volt ez az év, nem is olyan rossz ez.

A következő évre is vannak tervek. Érdekelne titeket?

Jó készülődést nektek szilveszterre!

4 megjegyzés:

 1. Így visszanézve ez az évem igazán hullámzó volt, azt hiszem, nullára hoztam ki így év végére. Bizakodóan állok a jövő év elébe, új év, új kihívások.
  Kíváncsi lennék a terveidre. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából a nullára kihozás is jó. :) Remélem sikerekben gazdag lesz az új éved! :)

   Jövök majd akkor a tervekkel :)

   Törlés
 2. engem is nagyon érdekelnek a tervek, szívesen olvasnék róluk!
  sajnos nekem sem jött össze minden, amit szerettem volna, de ezért vagyunk emberek. a lényeg, hogy próbálkoztunk!

  egyébként kipróbáltuk a fehércsokis-mézeskalácsos likőrt a barátommal, és valami mennyei volt, szóval ezer hála, hogy megosztottad itt a blogon! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan, próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból :)

   Téényleg?? Jajj de jó ^_^ örülök neki, hogy ízlett!

   Törlés