2018. január 1., hétfő

2017 értékelése

Sziasztok!

Nagyon furcsa újra billentyűzetet ragadni blog írás célból... de részben nekem is jó pontot tenni 2017-re, részben pedig úgy gondoltam, hogy ez egy szép lezárás lehet. Gondolom nem meglepő, hogy felhagyok ezzel a bloggal, hiszen már egy éve nem írtam. 
2017 abszolút felfelé ívelő volt, az előző két évhez képest meg pláne, viszont úgy érzem, hogy 2018 csak még jobb lesz. Elindultam egy úton, ami tetszik és ezt szeretném követni, fejleszteni.
1. kitalálni mit akarok kezdeni az életemmel
Akkor még nem gondoltam, hogy ez magától ki fog alakulni, azt hittem, hogy majd komoly döntéseket kellesz meghoznom... nem így volt. Igazából még akkor januárban kiderült, hogy felvettek az új munkahelyemre, amit nagyon szeretek még ha csak egy gyakornoki munka is. Aztán lediplomáztam és valahogy nem volt kérdés, hogy mesterképzésre akarok menni. Akkor még kettő szak között vaciláltam, amiből az egyik nem indult, tehát maradtam marketingen. Sokáig zavart a dolog, a másik szak az lett volna, amiben jelenleg is dolgozok és olyan gondolatok jártak a fejemben, hogy a másik szakkal több lábon állhatnék, lenne benne már gyakorlatom, lehet mégis valami mást kellett volna...  Viszont most novemberben adódott egy olyan lehetőség, hogy főállásba végezhettem volna a jelenlegi munkám egy másik cégnél. Pár napnyi mérlegelés és a kedvenc oktatóm története végül meghozta a döntést és maradtam a gyakornoki pozícióban. Rá kellett jönnöm, hogy nem véletlenül mentem marketingkommunikáció BA-ra és nem véletlenül alakult úgy, hogy nem indult a HR az egyetemünkön és csak a marketing mesterképzést jelöltem meg. A jelenlegi csapatomat és a céget sokkal jobban szeretem, mint magát a szakmát és az igazi énem a kreatívra vágyik, hogy alkosson és ebben dolgozhasson. Tehát minden kitisztult előttem... már nincs kapunyitási pánikom, nem félek belegondolni, hogy mi lesz majd, ha elengedem az iskolát. Maradok a seggemen, amíg be nem fejezem a mestert, aztán 95%, hogy Budapesten fogok munkát keresni. És ez így van rendben.

2. visszavezetni a sportot az életembe 
Ezt nem firtatnám... :D nyilván nem sikerült még, viszont határozott terveim vannak. De mint, ahogy azt korábban is írtam, a sport örökös pontja lesz az életem terveinek.

3. naplót vezetni 
Ez sem történt meg, sőt tavalyhoz képest a szívemnek kedves események felírásával is felhagytam.

4. szobát felújítani 
Azt hiszem ez az idei lista totális bukás :D 

5. stop overthinking
Az év végére lassan sikerült ezt nagyjából kifejleszteni, legalábbis sokkal inkább az elengedést. Nagyon sokszor belefutottam az agyam túlpörgetésébe de egész hamar sikerül már túllépni ezeken.

6. többet olvasni
Hát ezt félig meddig mondanám igaznak. Nem gyarapodott sok új könyvvel a szobám, viszont a régieket elővettem.

7. újraalkotni magam
Erre és az első pontra a leginkább igaz, az amit az elején írtam, hogy érzem elindultam egy úton és ezt szeretném folytatni.

8. orosz 
Haaa sajnos, de nem.

9. kalligráfia 
Sajnos ez se...

10. szorgalmasnak lenni
Ezen már sikerült javítanom. Igaz, hogy még mindig nem tökéletes, de azért javulok. A legnagyobb problémám még mindig a halogatás és az időbeosztás.

11. sorozatok 
Teljesen kimaradt az életemből, a szívek szállodáját kezdtem el csak előröl nézni, de azt se fejeztem még be. Valahogy ebben az évben mégsem kötöttek úgy le.

12. time managing
Hát igen, mint írtam ez probléma, viszont éppen aktívan dolgozok rajta a Vitorlát Fel! tanfolyam keretien belül :) Remélem ezzel sikerül kicsit előrébb jutnom majd. Ez is ilyen év végi mikor ha most nem döntés volt. Hiszen mikor is kéne jobban az időmenedzselés, mint amikor iskolába járok és dolgozok is egyszerre...meg persze nem ártana, ha mellette lenne egy kis életem is.

Ez lett volna 2017 az én életemben. Ha azt nézzük 6 terv teljesült, ami a fele, megmondom őszintén én rosszabbra számítottam. Egyáltalán nem látom ezek után se rossznak az évemet, sőt végre visszataláltam magamhoz és a köd elkezdett feloszlani. Azt írtam, hogy ezen a blogon ez lesz az utolsó posztom, viszont az írást nem tervezem végleg abbahagyni. Nem fogok innen egy bejegyzést se törölni, hiszen ez is a részem volt, egy elég hosszú része az életemnek és néha jó érzéssel tölt el csak felnézni, hogy megvan még. A hozzátartozó instagram profil is megmarad ezen a néven, egyelőre így látom jónak még akkor is ha már csak magán jelleggel használom, hiszen ez a név teljesen hozzám nőtt. Viszont, ha érdekelnek a terveim 2018-ra, akkor kattints ide és mindent megtudsz a továbbiakról.

Köszönöm, hogy olvastál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése